Rybactwo i morze
Unia Europejska
Logotyp Nadnoteckiej Grupy Rybackiej - Przejście do strony głównej
mail
mail

Konkurs kulinarny "NADNOTECKIE SMAKI" 17.05.2019

Wystawa potraw rybnych oraz konkurs kulinarny „NADNOTECKIE SMAKI” to część zaplanowanej na 29 maja 2019 r. konferencji promującej projekty oraz efekty wdrażania LSR.

Ponieważ wielu z Państwa prowadzi działalności gastronomiczne, oferując różnorodne i smaczne dania z ryb lub przygotowuje je w swoich domach, mamy przyjemność zaprosić wszystkich chętnych do udziału w Konkursie Kulinarnym oraz wystawie potraw rybnych „NADNOTECKIE SMAKI”. Wystarczy tylko przygotować potrawę rybną, sporządzoną wg własnego przepisu i zgłosić ją do Konkursu. Wydarzenie to odbędzie się w ramach zaplanowanej na 29 maja 2019 roku KONFERENCJI PROMUJĄCEJ PROJEKTY ORAZ EFEKTY WDRAŻANIA LSR a jego rozstrzygnięcie będzie miało miejsce w godzinach od 15:00 do 16:00 w Hotelu „Smolarnia”.

Organizacja wystawy ma na celu zachęcenie wszystkich gości konferencji do wizyty w gospodarstwach i punktach gastronomicznych, zarówno tych nowych, które powstały dzięki działalności NGR, jak i tych prężnie funkcjonujących obecnie na obszarze działania grupy. Ponadto celem tego wydarzenia jest również wzrost spożycia ryb jako produktu lokalnego oraz promocja  spożycia ryb oraz możliwości ich wykorzystania w kuchni. Każde danie będzie wyeksponowane, znajdzie się przy nim tabliczka z jego nazwą oraz informacja o tym, kto jest wykonawcą.

Ponadto spośród uczestników konferencji wyłoniona zostanie komisja, która dokona degustacji oraz wybierze 3 najlepsze potrawy. Na zwycięzców czekają atrakcyjne nagrody. Następnie potrawy zostaną przeznaczone do konsumpcji dla wszystkich uczestników konferencji.

Serdecznie zapraszamy do zgłaszania swoich potraw do 24 maja 2019 r., podając nazwę potrawy oraz jej wykonawcę, poprzez wypełnienie karty zgłoszeniowej, na adres sekretariat@ngr.pila.pl lub tradycyjnie na adres NGR ul. Dąbrowskiego 8, 64-920 Piła.

W załączeniu plakat, karta zgłoszeniowa oraz Regulamin konkursu kulinarnego.
 

Materiały do pobrania: